Önskelista

Ja, majoriteten av personer i min släkt verkar vara födda under våren, mer precist: Mars månad. Men nu har Mars gått och nästan hela April. I Juni fyller jag år och det har redan börjats tala om önskelistor.

Här kommer dock en annan sorts önskelista än de jag vanligtvis brukar skriva. För tillfället önskar jag mig mest mer tid. Jag skulle alltså vilja önska mig tid för att läsa dessa böcker:

- Svindlande höjder - Emily Brontë
- Nybyggarna - Vilhelm Moberg
- Sista brevet till Sverige - Vilhelm Moberg
- Buddenbrooks - Thomas Mann
- Stolthet och fördom - Jane Austen

Tror och hoppas att jag kommer få mer användning för mitt bibliotekskort nu under våren och sommaren. Så mysigt att knalla runt på bibblan och titta på alla dessa böcker som finns. Riktigt nöje faktiskt.

Denna efterlängtade sommar

Ja, jag längtar också! Vill ha vår, sommar, mindre skola, sommarlov, varma dagar och framförallt mer TID! Jag tror egentligen aldrig att man kommer lära sig. Att man i princip alltid har dåligt med tid. Och att man hela tiden längtar framåt för "då kommer jag i alla fall ha mer tid!" Men, men, någon som har förslag på hur man ska göra?

Disciplinera sig och sluta göra onödiga saker. Det kanske kan vara något, fast som alltid är det jobbigt och svårt att disciplinera sig. Enklare att helt enkelt inte göra det.

Aja, i alla fall. Om två veckor så har jag gjort merparten av de saker som jag har kvar på tyska-kursen. Efter det har jag i princip tre veckors ledigt och sedan två tentor. Sedan sommarlov och arbete med tolkningen inför sommarkonferensen.

Börjar längta efter att läsa igen, eller ja, läsa något efter eget val som inte är tysk litteratur. Har börjat få lust att läsa Buddenbrooks av Thomas Mann. Jo, jag vet att det faktiskt är tysk litteratur, men den tänkte jag nog faktiskt läsa den svenska översättningen av.

Hoppas våren och sommaren sätter fart snart!

I flyttkartongernas förlovade land

Banankartonger överallt, eller ja, nästan i alla fall. Vi har börjat få ganska bra ordning. Har ställt upp det mesta i hyllor och skåp, inte på rätt plats, men i alla fall. Känns bra att få upp saker i hyllor, sedan kan vi fundera över var vi egentligen vill ha sakerna.

Just nu håller jag på att läsa Das Muschelessen av Birgit Vanderbeke. En annorlunda bok kan man nog lugnt säga. Författaren har en förkärlek till halvsideslånga meningar med ungefär tio kommatecken per mening i snitt. Själva boken handlar om en vanlig familj i Tyskland. Mamma, pappa och två barn, en son och en dotter. En kväll när pappan ska komma hem efter en tjänsteresa kommer han försent. Medan mamman och barnen sitter vid det dukade kvällsmatsbordet börjar tvivel och lite revolt uppstå och de börjar diskutera om de inte egentligen skulle klara sig bättre utan pappan. Som sagt lite annorlunda bok, men ett tema jag inte stött på i någon annan bok tidigare.


RSS 2.0