Alexandra gillar...Bild från Dyrön nere på västkusten.


- Naturen.
Det finns många vackra ställen och platser på den här jorden.

- Min älskade make. Han är Han med det stora H:et.

- Morgonstunder med Bibeln. Lägger en bra grund för hela dagen.

- Att sitta i biblioteket och plugga. Finns ingen mer rogivande plats.

- Att resa. Tycker om att se och uppleva nya saker och platser.

- Böcker. Finns så mycket bra tankar och berättelser nedskrivna.

- Att vara uppe tidigt en lördag morgon. Så stillsamt när alla andra sover.

 

 


Ännu mer böcker...

Är på läsarhumör, men hinner dock inte läsa så mycket. Känner mig ofta så skyldig att jag egentligen borde läsa min kursbok istället. Men skönlitteratur är dock mycket roligare.

Men iaf. Här kommer en lista på böcker jag skulle vilja läsa just nu. Får ta och pricka av senare när jag plöjt igenom dem :)

- Utvandrarna/Invandrarna-serien av Vilhelm Moberg

- Gösta Berglings saga av Selma Lagerlöf

- Narnia-serien av C S Lewis (dock läst Min morbror trollkarlen)

- Nils Holgerssons resa av Selma Lagerlöf

- Stolthet och fördom av Jane Austen

- Iliaden och Odyssén av Homeros (läst vissa delar på latinlektionerna i skolan)

- Liftarens guide till galaxen-serien av Douglas Adams (Har också där läst första boken)


Bless!
Alexandra

Böcker

Litteratur är verkligen något jag älskar. Var en riktig läslus som yngre. Men när skolan blev mer krävande så hann jag inte riktigt med att läsa lika mycket som förut. Har nog inte återhämtat mig än, men jag gillar fortfarande att läsa. Förstår mig inte riktigt på människor som inte gillar att läsa, visst alla böcker är inte roliga att läsa, men jag gillar det ändå.

Jag har funderat på att bli översättare, författare (vill jag nog egentligen fortfarande, långt inne där någonstans), efter min utbildning som språkvetare kommer jag att lära mig att korrekturläsa, men jag vet dock fortfarande inte riktigt vad vill "bli" för något. Älskar litteratur och tyska också för den delen så extremt mycket.

När jag gick första terminen på bibelskolan pluggade jag 15 hp Äldre/Modern Tysk Litteratur. Ett tips: gör inte detsamma. Det blir lite för mycket att läsa alla böcker till bibelskolan plus typ en massa till på tyska. Kan dock stoltsera med att jag läste Goethes "Die Leiden des jungen Werthers" från 1770-talet, fast den var ganska svår att förstå då den är skriven på gammeltyska. Jag menar, gammelsvenska är ju inte alltid lätt att förstå ;)

Just nu läser jag Emma av Jane Austen. När jag läst klart den ska jag fortsätta med Utvandrarna och Invandrarna av Vilhelm Moberg, Jag började läsa på dem för 2 år sedan, sedan kom bibelskolan...

Kommande projekt: Fogelström, fler böcker av Jane Austen, Homeros m.m.

Bless!
Alexandra


Helg =)

Sitter hemma i soffan och läser Jane Austen's Emma medan jag lyssnar på Paul Potts på Spotify, värre kan man ju ha det :P Kommer ta det lugnt idag. Handla hem lite mat och bara ta det lugnt. Vanligtvis brukar våra helger handla om långa stressiga nätter på Max och försök att göra något vettigt på dagarna innan det är dags att åka tillbaka. Men nu är vi lediga och kan göra vad vi vill av helgen.

                                        

Var på Uppstartsmöte i kyrkan igår. Mycket skönt att vara där, var väldigt längesedan vi var där. Kul att träffa alla igen. Under sommaren har alla varit hemma och vi har inte varit här. Men nu när skolan och vardagen sätter igång igen har alla kommit tillbaka :)

Ska försöka att inte plugga något. Visserligen lite svårt när det är så mkt man måste lära sig. Men jag tror att det kan vara smart att låta skolan fylla veckorna men inte helgerna. Så att man har tid att slappna av :) Jag har visserligen funderat på val av huvud- och biämne till utbildningen, fast det är ju en lite annan sak :P

Bless!
Alexandra

 

 

 


Hur pluggar man på universitetet?

Man börjar ju faktiskt undra, eller ja, hur hinner man allt? Hade första föreläsningen igår. Och om c:a en månad har vi tentan. Innan dess ska vi ha åtta föreläsningar, och några gruppövningar och laborationer. Vid varje föreläsning kommer läraren att gå igenom minst ett kapitel från vår kursbok (som förövrigt är skrivet på lite krånglig engelska). Så det är smart att ha läst igenom kapitlet i boken innan föreläsningen. Föreläsningen igår gick över två kapitel och föreläsningen imorgon går igenom ett kapitel. Så alltså bör jag läsa tre kapitel idag. Du förstår säkert vart jag vill komma...

Vi har ju inte jättemånga föreläsningar och lektioner på en vecka, men som sagt kommer det bli massa hemmaläsning plus en hemtenta om grammatik, vilket i nuläget faktiskt känns som ganska mycket. Desutom så pratar ju alla lärare och elever om att man ska engagera sig i nationerna, för att det är väldigt viktigt, helst ska man engagera sig i kåren också, plus gärna vara med i medlemsföreningarna på nationen också. Sedan så vill man gärna ha ett liv utanför Universitetet med sina kompisar. Och jag som kristen vill gärna kunna gå i kyrkan och helst kunna engagera mig där med. Och så skulle jag gärna hinna med att umgås med Martin också. Hur hinner man allt?

Jag var tydligen naiv som trodde att jag skulle få mer tid över nu när jag började på universitetet. Eller så gäller det väl bara att hitta en bra balans. Får se. Det ger nog med sig om ett par veckor. Men nu bör jag nog börja läsa på kursboken...

Bless!
Alexandra


RSS 2.0