Filmrecension: City of Ember

City of Ember. Innan jorden gick under (!) byggde man en stad under marken där människan skulle bo. Grundarna planerade att man skulle bo där i 200 år innan man senare skulle återvända till ytan. Denna plan glömdes dock bort under åren som gick. Så efter att de 200 åren gått får man följa ungdomarna Lina och Doon som insett att staden håller på att förfalla och att det måste finnas en väg ut.

Jag tyckte att den här filmen var jättebra och tar upp ett intressant scenario. Man får dock inte reda på varför staden byggdes, alltså vad som gjorde att man inte kunde leva kvar på jordytan och var tvungna att bosätta sig under jord. Hela konceptet är fascinerande även om det inte är sant: att planera en stad under ytan och få den att fungera.

Filmen har allt en film kan behöva! Det finns spänning, mystik, trovärdiga miljöer, intressanta rollfigurer och en massa annat. Det invecklade systemet av lampor som hänger och dinglar över staden ger en skön stämning över hela filmen. Helt klart, en bra film!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0