Med buller och bång

 

Nu har hösten startat på riktigt, vad folk än vill säga om saken. Igår drog terminen igång, det märks. Redan sitter jag hemma vid köksbordet med flertalet tjocka kompendier, kollegieblock, kursböcker och ordböcker. Jag kommer att läsa mer än 100% så det kommer nog bli mer plugg än vanligt, men det ska nog gå vägen.

För tillfället har jag huvudet fullt med danska och norska, vilket är väldigt ovanligt. Fast första delkursen i Svenska B är just norska och danska, så förhoppningsvis kommer mina kunskaper i dessa språk vara mycket bättre inom några veckor. I den norska delen av kursen ska vi till exempel läsa utdrag ur Anne Holts bok Salige er de som tørster, vilket nog blir intressant för mig som i annat fall skyr kriminalböcker som pesten. Vi ska även läsa Ingvar Ambjørnsens Brødre i blodet. Till den danska delen blir det Kunsten at græde i kor av Erling Jepsen, vilken jag har hört ska vara tung och sorglig.

Så nu är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. De båda skönlitterära verken ska vara utlästa om ungefär två tre veckor, så jag bör börja ganska snart. Dock håller jag fortfarande på med Ängelns lek, och jag gillar inte att läsa flera böcker samtidigt, så jag har ett litet dilemma.

 


Detta med pseudonym

Det pågår ju en het diskussion om detta med pseudonymer. Jag är inte direkt intresserad, men jag började fundera lite på hela grejen med pseudonym.

Om jag någonsin kommer att skriva en bok och lyckas få den utgiven tror jag att jag skulle vilja skriva under pseudonym. Men då kom jag att tänka på: Vad säger man till folk som undrar vad man jobbar med? "Hej!  Jo, jag är författare, men jag skriver under pseudonym så jag kan inte tala om vilka böcker jag skrivit" Den aspekten känns lite jobbig, speciellt med allt hemlighetsmakeri inom familjen, för jag antar att man i alla fall berättar för dem. Är nog jobbigt att leva med en stor hemlighet, fast det kanske det är värt?


Lösningen till alltihop

Alla meningar fick ingen lösning. Det var ingen som lyckades gissa rätt på dem. Men här kommer svaren!

1. Pojken hette Santiago. Alkemisten av Paulo Coelho.

2. Ingen stirrar på dig, intalade jag mig. Ingen stirrar på dig. Ingen stirrar på dig. Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer

3. Allt levande i Ylskogen dolde sig i sina grottor, bon och kryphål. Den oändliga historien av Michael Ende

4. Den stora resan till filosofernas hemland startade i Arendal, en gammal hamnstad på Sørlandet. Spelkortsmysteriet av Jostein Gaarder

5. Detta är en berättelse om några människor, som från sina hem i Ljuder i Småland utvandrade till Nordamerika. Utvandrarna av Vilhelm Moberg

6. Alltihop börjde en helt vanlig söndag i mitten av mars. Johannesnatten av Gull Åkerblom

7. The two men appeared out of nowhere, a few yards apart in the narrow, moonlit lane. Harry Potter and the Deathly Hallows av J. K. Rowling

8. This is a story about something that happend long ago when your grandfather was a child. The Magician's Nephew av C. S. Lewis

9. På sin födelsedag den 27 juni fick alltså Jonas Berglund äntligen en kassettbandspelare i sin hand. Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe

10. - Mitt beslut står fast och det finns ingenting att diskutera, sa mannen vid skrivbordet. Alanna - det första äventyret av Tamora Pierce

Sådär, där var de. Väldigt bra böcker allihop faktiskt.


I'm back!

Sådärja. Då var vi hemma igen efter en vecka på Cypern. Det har varit mycket sol, många grader Celsius och trevligt sällskap. Jag är dock bara en svag aning brunare, det går att se var halterneck-bandet på bikinin suttit, men inte så mycket mer än så. De rödhårigas förbannelse. Men men, jag är van.

Nu har jag testat att semesterläsa och jag kan avslöja att det gick sådär. Jag har läst Club dead av Charlaine Harris (i bilen till Dalarna, var tvungen att läsa ut den innan vi lämnade Sverige då den var superspännande och jag inte vill ta med biblioteksböcker utomlands) och Inte han! av Sheila O'Flanagan. För tillfället är jag halvvägs genom Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón. Så typ en och en halv bok blev utläst på Cypern, fast båda O'Flanagan och Ruiz Zafón är riktiga tjockisar så jag får trösta mig med det.


Nu drar vi

I eftermiddag sticker vi till min bror hemma i Dalarna och imorgon åker vi till Cypern. Kommer hem lagom till skolstarten runt den 30:e augusti. Ni får alla ha det så bra så länge. Men som ni förstår kommer det vara rätt tomt här inne tills jag kommer tillbaka. See ya. *vinkar*


Semesterläsning

Tidigt på fredag morgon åker jag med Maken och hans familj till Cypern en vecka. Ska bli skönt att få åka på utlandssemester och fira svärfar som fyller 60 år. Det var ganska länge sedan jag var på charter, typ 10-12 år faktiskt, så det ska bli kul.

Det pratas så mycket om att man läser så mycket på charter semestrar. Speciellt vi svenskar verkar läsa kolossalt mycket. För mig blir det helt fel, det slår lite runt i skallen. Vardag är den tiden då jag läser mycket böcker. Semester är den tiden då jag inte läser, för då ska man göra så mycket annat. Så jag ska använda metoden: "Se och lär".

Men sedan är ju frågan: vad ska man ta med sig för böcker då? För några böcker måste jag ju ta med, annars storknar jag nog. Att böckerna ska vara i pocket-format har jag redan bestämt. Och det får inte vara böcker som jag vet att jag kommer sträckläsa. Alltså får Sookie Stackhouse nöja sig med att stanna hemma. Men jag vill ju ändå inte läsa tråkiga böcker.  

Så dessa två får det nog bli. För två borde räcka va? Inte han! av Sheila O'Flanagan och Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón. Två böcker som jag hört mycket bra om. Visserligen har jag hört en del dåligt om Ängelns lek också men jag gillade verkligen Vindens skugga och hoppas att denna kommer vara i samma stuk.


       


Ledtrådar

Inte riktigt alla meningar har ju blivit lösta nedan. Så här kommer lite ledtrådar.

Kan börja med att säga att alla kvarvarande meningar kommer från barn och ungdomsböcker.

2. Kvinnlig amerikansk författare.

6. Kvinnlig svensk författare. Har anknytning till midsommar...

8. Manlig brittisk författare. Gammal klassiker.

10. Kvinnlig amerikansk författare. Skriver fantasyböcker. Boken skriven för 10 år sedan

Så nu kanske de sista nötterna kan knäckas. Två av dessa är ganska välkända, medan de andra två inte är lika kända.

Första meningen a la Zachan

Här kommer mina första meningar. Jag kan ge tipset att de flesta böcker nedan är ungdoms-/barnböcker (var man nu vill dra gränsen). I mitt letande upptäckte jag att de flesta böcker som jag favoriserar i min bokhylla är majoriteten avsedda för personer i yngre åldrar. Sedan kan jag också tillägga att mina meningar är den första meningen i första kapitlet, ingen av meningarna kommer från en prolog, även då flera av dem hade en.


1.
Pojken hette Santiago. Bokbiten har gissat rätt.

2. Ingen stirrar på dig, intalade jag mig. Ingen stirrar på dig. Ingen stirrar på dig.

3. Allt levande i Ylskogen dolde sig i sina grottor, bon och kryphål. Martina har gissat rätt.

4. Den stora resan till filosofernas hemland startade i Arendal, en gammal hamnstad på Sørlandet. Martina har gissat rätt.

5. Detta är en berättelse om några människor, som från sina hem i Ljuder i Småland utvandrade till Nordamerika. Ingrid har gissat rätt.

6. Alltihop börjde en helt vanlig söndag i mitten av mars.

7. The two men appeared out of nowhere, a few yards apart in the narrow, moonlit lane. Olivia har gissat rätt.

8. This is a story about something that happend long ago when your grandfather was a child.

9. På sin födelsedag den 27 juni fick alltså Jonas Berglund äntligen en kassettbandspelare i sin hand. Martina har gissat rätt.

10. - Mitt beslut står fast och det finns ingenting att diskutera, sa mannen vid skrivbordet.


Som jag skrev i en kommentar till en annan bokbloggare: Det är så intressant att jämföra första meningar i böcker och se på hur många sättman kan inleda en bok. Till exempel var det bara en av böckerna ovan som startar med en replik.

Någon som kan gissa vilka böckerna är?


Det där som kallas e-bok

Jag har lånat min första e-bok. Det är en bok som du lånar över Internet och kan läsa på din egen dator. Det känns lite konstigt faktiskt. Jag är ingen påhejare av e-böcker. Föredrar "riktiga" böcker som man kan hålla i, bläddra i, känna tjockhetens förändring då man byter sida. Det blir inte samma sak att sitta och glo på en skärm timme ut och timme in.

Det här är tredje boken jag läser på datorn. Tidigare har jag läst Midnight Sun av Stephenie Meyer (Edwards version av Twilight, dock ej färdigskriven) i PDF-format och The Short Second Life of Bree Tanner av samma författare som gick att läsa på internet gratis. Boken jag lånat nu är Levande död i Dallas av Charlaine Harris. Jag skulle gärna slippa detta, men personen som har den engelska låneboken har inte behagat lämna tillbaka den än (jag har väntat i över en månad, därav irritationen) och snart måste jag lämna tillbaka bok tre i serien. Så jag blir alltså tvungen att läsa boken på svenska på datorn istället. Hinner jag få den engelska boken innan jag har läst ut den här blir jag glad, men jag får klara mig med det här så länge.


Lyckligt ovetande om Fredagen den trettonde

Haha, insåg att det idag är fredagen den trettonde. En dag som är full av skrock och andra hemskheter. Jo pyttsan. Jag tror att den här dagen har lika bra förutsättningar att bli en bra dag såsom alla andra.

Idag har jag läst en tredje del av Strindbergs Hemsöborna, tagit en härlig löprunda ute i den soliga skogen. Och som kronan på verket har jag fått mitt antagningsbrev till Litteraturvetenskap A 50% idag! Kan knappt beskriva lyckan! Är så glad =D. Jag kom in. Jag ska få läsa Litteraturvetenskap A det kommande året! Vilken lycka.


Michail Bulgakov - Mästaren och Margarita

En främling som presenterar sig som Woland, professor i svart magi kommer till Moskva tillsammans med några egendomliga följeslagare. Det verkar som om hela helvetet brakar lös och mystiska händelser följer på varandra och folk försvinner i mängder eller tappar förståndet. Kaos råder i Moskva och ingen vet riktigt vad som händer. Samtidigt finns det i romanen en man som kallas Mästaren och kvinnan han älskar, Margarita.

Detta verk klassas som en av de fyra eller fem viktigaste böckerna i Ryssland efter revolutionen. En riktig klassiker kan man säga. Höga förväntningar hade jag när jag började läsa, men ack så besviken jag blev. Mästaren och Margarita sägs vara så bra, men jag tyckte att den var lite spännande och finurlig i början, men därefter ganska långtråkig.

Jag har svårt att förstå vitsen med att boken är skriven och vad författaren verkligen ville säga med den. Folk försvann och hälften av personerna som omnämns hamnar på stadens psyksjukhus verkar det som. Woland och hans kumpaner gör den ena nedriga saken efter den andra och vanställer människorna de möter. Jag har svårt att förstå komiken och det roliga i det hela.

Upprepande och långtråkig är två ord som karaktäriserar boken. En massa människor råkar ut för Woland och sedan får man berättat för sig hur dåligt personerna mår och vad som händer med dem sedan, antingen försöker de resa så långt bort från Moskva som möjlig, försvinner, dör eller hamnar på mentalsjukhus. De flesta personerna har väldigt lika namn så när författaren avverkat ett par stycken blir de svåra att hålla reda på. De sista 150 sidorna fick jag pressa mig igenom, trots detta hade boken ett ganska bra flyt, men till slut ville man bara att den skulle vara över.

Jag är glad att jag har läst boken och fått skaffa mig en egen åsikt om den, men det är nog ungefär allt. Den gjorde inget stort intryck på mig.


Nu har jag bestämt mig!

Sheila O'Flanagan med Inte han! blir det som får följa med mig hem när jag hämtar ut priset för Bibliotekets webbtävling. Var ett par månader sedan jag läste en chick-litbok, jag gör det inte överdrivet ofta, så det ska bli kul. Boken har fått väldigt bra kritik så jag ser fram emot den med spänning!




Sommarläsning


Här kommer en läsenkät angående sommarläsningen, som cirkulerat på flera bokbloggar nu i dagarna.


1. Bäst i sommar?
Tror att jag svarar Jane Austen med Pride and Prejudice och Audrey Niffenegger med The Time Traveler's Wife. Rent allmänt måste jag säga all tid jag haft att läsa på. Har haft en ganska lugn sommar med mycket tid att läsa.

2. Sämst i sommar?
I bokväg måste jag säga: Lord of the Flies av William Golding och När natten är som mörkast av John Marsden.

3. Vad har du helst läst på stranden?

Brukar inte läsa på stranden, där badar jag mest. Men ska åka till Cypern om en och en halv vecka och då blir det nog mest pocket tror jag. De är lätta att bära med sig.

4. Var har du läst mest?

Jag har nog läst mest i soffan eller i sängen. Det är de platser jag läser mest på överhuvudtaget.

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?

Projektet att läsa mer böcker än förra sommaren har jag lyckats med. Annars har jag deltagit i Lyrans Dystopia utmaning och den kan man väl säga att jag lyckats med, har läst tre böcker än så länge och augusti är inte slut än.

6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

Jag personligen köper inte böcker så ofta, och har faktiskt inte köpt några böcker i sommar, däremot har jag fått Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann i present och Fallen ängel som recensions-ex.

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Jag ser fram emot att fortsätta läsa serien om Sookie Stackhouse. Läste första boken i början av sommaren och har resterande tid väntat på att bok nummer två ska bli klarläst av andra lånare och inlämnad på biblioteket. Bok nummer tre ligger redan här hemma och väntar.

 


Resa, regn och hemmapyssel

Det bara vräker ner utanför köksfönstret. Verkar som om allt regn som bunkrat upp under sommaren kommer ner nu. Väldigt mysigt tycker jag, speciellt då jag har planerat att tillbringa dagen inomhus med hushållssysslor och bokläsande. Ordningen i vår lägenhet har inte återhämtat sig än efter en veckas konferens och nu en helg då vi varit borta. Men idag ska det bli andra bullar. Riktigt fint ska det bli.

Nu i helgen har vi varit på resande fot, ända sen i torsdags faktiskt. Först tog vi flyget till Riga, Lettland där vi övernattade på ett pampigt men mysigt hotell inte långt från centralstationen. Huset var gammalt och stilen a la 1800-tal. Vårt rum låg på vindsvåningen så vi hade inte ett fönster utan kanske sju små gluggar ut mot omvärlden dessutom fanns det tre eller fyra pelare utplacerade på strategiska ställen, en av dem mitt i badrummet. Det var jättemysigt och fint. I fredags åkte vi en fyra timmars bussresa till Tartu, Estland där vi skulle gå på bröllop dagen efter. Jag minns inte om lördagen skulle bli sommarens varmaste dag eller den varmaste dagen i Estlands historia, men runt 35-36 C förutspåddes. Jag kan lugnt säga att det var det varmaste bröllopet jag varit på, svetten rann längs hela kroppen hela den dagen. Men det blev i alla fall ett väldigt fint och trevligt bröllop. Igår började vi resan hem vid sex på morgonen och kom efter en lång bussresa, några timmar på flygplatsen, flygresa, bilkö genom Stockholm hem till Uppsala vid fem på kvällen. Trötta men nöjda efter den ypperligt trevliga färden.

Nu sitter jag vid köksbordet och äter en mycket sen frukost. Sedan ska jag som sagt ta hand om vår fina, men stökiga lägenhet. Under resans gång började jag läsa Mästaren och Margarita av Michail Bulgakov, en bok som är minst sagt underlig. Det är den första ryska bok jag läst, så jag kan inte göra anspråk på att kunna uttala mig om underligheterna har att göra med boken i sig eller dess ryska härkomst. Bra är den i alla fall, om än lite konstig.


Augustivinnare i bibliotekstävling

Jag hade fått ett sött litet mail i inboxen nu när jag kom hem från Lettland/Estland att jag vunnit bibliotekets tävling i augusti. Väldigt roligt, men lite oväntat också. Hade nästan glömt bort att jag deltagit. Men i alla fall. Vinsten får man välja ur listan nedan.

Böcker
- Åsa Linderborg: Mig äger ingen - Har jag funderat på att köpa tidigare, men är inte så sugen på att läsa den just nu.

- Stieg Larsson: Luftslottet som sprängdes - Kriminalare - Nej tack

- Mats-Eric Nilsson: Den hemlige kocken - Säkert intressant ämne, men jag är inte intresserad

- Leif G W Persson: Faller fritt som i en dröm - Kriminalare, så spontant nej, fast den lät ganska intressant. Men den är den tredje delen i en triologi...

- Lasse Wierup: Svensk maffia - Njae. Jag gillar inte krim och har inte lust att bekanta mig med verkligheten

- Sheila O'Flanagan: Inte han! - Chick-lit är en genre jag läser, eller har i alla fall plöjt igenom några stycken. Favoriten än så länge.

Filmer
- Kill Bill 1 (dvd) - Våld och mord - Nej tack

- Das Boot (dvd) - Tysk film som fått bra kritik. Men krig är inte vad jag är sugen på nu.

- Dreamgirls (dvd) - Skulle nog kunna vara bra. Har inte sett den.

Ljudböcker
- Catharina Ingelman-Sundberg: Vikingablot - Första tanken: nej och åter nej. Men den verkar vara en intressant historisk roman. Fast det är en ljudbok, jag föredrar vanliga böcker.

- Cecilia Hagen: Kulla-Gulla stretar vidare - Lägesrapport vid 60+. Om några år kanske ;)

Detta blev en ganska petig titt, ursäkta. Men snabbt uträknat har jag Inte han!, Dreamgirls och Vikingablot att välja mellan. En bok, en film och en ljudbok. Jag som mest var sugen på en bok.

Någon som har några förslag? Jag vet faktiskt inte vad jag ska välja.


Becca Fitzpatrick - Fallen ängel

Väldigt länge sedan jag läste ut en bok så snabbt. Vid fyratiden igår hämtade jag in posten som innehöll ett paket med denna bok. Nu vid åttatiden imorse var den utläst. Jag skulle ha läst ut Fallen ängel i natt om inte klockan slagit två och maken kom hem från jobbet för att få någon timmes sömn innan han stack dit igen.

Storyn är som sådan: Nora Grey är en till synes helt vanlig tonårstjej. En dag dyker Patch upp, mörk, attraktiv och farlig. Han börjar dyka upp överallt i Noras liv och verkar veta allt om henne. Men inte bara det. Snart börjar också andra mystiska saker hända. Nora vet att Patch har en hemlighet och att han är farlig, men kan inte sluta dras till honom.

Fallen ängel är en otroligt spännande berättelse, det måste man ge Fitzpatrick en eloge för. Spännande och väldigt oförutsägbar, speciellt när den här världen hon målar upp är väldigt outforskad. Man har inte något riktigt grepp om vad man kan förvänta sig eller vad som kan hända. Allt verkar vara möjligt.

Boken har lite Twilightkopia-varning, det har den, men det är inget jag tycker stör nämnvärt. Karaktärerna känns dock lite platta och saknar riktigt djup, men i spänningens hetta är det inget man fäster sig vid. Fast i gestaltningen av Patch måste något gått lite snett (eller så är inte jag funtad som andra människor) för jag hade svårt att se honom som attraktiv eller sexig, för mig stannade han vid farlig och opålitlig. Där lyckades Meyer bättre än Fitzpatrick då Edward både lyckas vara bad boy men ändå god. Jag menar: i de uppgörande scenerna i Fallen ängel verkar det mest som om Patch mest bara står och tittar på. Vad är det för stil?

Fallen ängel eller Hush, hush som det engelska originalet heter är Becca Fitzpatricks debutroman. En lyckad debut skulle jag säga. Jag drog en lättnadens suck när jag surfade runt på hennes hemsida och såg att uppföljaren är på väg att ges ut. Slutet på boken kom så väldigt snabbt att man inte hade fått svar på alla sina frågor, vilket lämnade en irriterad eftersmak. Jag tycker inte om att stå kvar med frågor, utan vill gärna få dem besvarade, vilket boken misslyckades med. Men om det finns en uppföljare på väg så kan jag lugnt sätta mig och vänta, många av svaren kommer nog med tiden.

Teologin i boken går inte hem hos mig, men om man tar Fallen ängel för vad den är: en påhittad berättelse så får den många plus. Den lyckas att fängsla mig från sida ett till bokens slut, vilket jag säger är ett väldigt bra betyg.

Tack till B. Wahlströms för recensionsexemplar.


Catherine Ryan Hyde - Pay it Forward

Vår värld förändrad till det bättre på grund av en pojkes till synes naiva tro på mänskligheten.

Allt börjar med en skoluppgift: Kom på ett sätt att förändra världen och gör det! Trevor McKinney bestämmer sig för att göra goda gärningar för tre personer, men istället för att tacka honom och göra något gott tillbaka ska de "skicka vidare" och göra något gott för tre andra personer. Han hade alla emot sig för vem skulle skulle skicka vidare? Ingen, vare sig Trevor själv, hans lärare eller hans mamma kunde föreställa sig hur långt det här skolprojektet skulle komma att sträcka sig.

En gripande bok, minst sagt. Jag hade höga förväntningar när jag började läsa och jag tycker mig inte ha blivit besviken. I Pay it Forward blandas huvudberättelsen med utdrag ur tidningsartiklar, intervjuer och utdrag ur Trevors dagbok, allt för att beskriva händelseförloppet ur flera vinklar. Syftet är att gå tillbaka i tiden för att se hur allt började och följa utvecklingen.

Trevor är en ung kille på tolv år vid bokens början. Han bor tillsammans med sin mamma Arlene, före detta alkoholist som kämpar för att hålla sig borta från drickandet och att kunna leva ett drägligt liv tillsammans med sin son. Lägg sedan till Reuben, en mörkhyad sargad veteran från Vietnam-kriget som flyttar till den lilla staden för att träda in i en lärartjänst. Dessa tre utgör grunden för ett mycket intressant persongalleri.

Men jag antar att det "stora" med Pay it Forward är budskapet. Att det går att göra en skillnad i det här samhället. Det som krävs är lite tro. Tro på att människan faktiskt inte är helt igenom ond utan att det finns något gott i oss alla. Och att alla kan göra en skillnad, vilket Trevor är ett stjärnexempel på. Man kan dock inte låta bli att undra: Kan det som boken berättar om hända oss? Fast det kanske är hela tanken? Att få folk att tänka till. Jag känner dock att jag står bland de skeptiska, jag har lite svårt att se den verklighet som målas upp i Pay it Forward där folk helt utan vidare ger bort sina splitternya bilar och dyrbara ägodelar för att "skicka vidare". Förlåt, men jag har lite svårt att se det. Även om jag väldigt gärna vill tro att det skulle kunna hända.

En glad överraskning boken bjöd på var de olika synvinklarna som kom fram. I de allra flesta böcker följer man en huvudperson genom berättelsen som antingen är skriven i första- eller tredjeperson. I Pay it Forward får man genom tredjepersonsberättande följa, framförallt Arlene och Ruben, men också andra personer som är viktiga för handlingen. Det kändes så befriande (konstigt uttryckt, men det var så det kändes). Jag har aldrig tänkt att man kunde skriva på det sättet, men det går tydligen och jag tyckte att det fungerade riktigt bra.

Något jag dock störde mig på i läsningen var de hopp och glapp som kom ibland. Mellan vissa kapitel och stycken kunde det gå dagar och ibland upp till flera veckor, vilket var väldigt irriterande. Jag tycker om att få vara med hela vägen, men jag kan förstå om det var svårt att få till det i det här fallet. Boken består ju som sagt av en hel massa dokumentation av vad som hände varvat med huvudberättelsen. Jag tyckte att glappen störde, men i det stora hela hade det mindre betydelse.

Som avslutning: Pay it Forward är en helt klart läsvärd bok med ett bra budskap. En fascinerande berättelse om hur något väldigt litet blir något extremt stort. Den ger en vilja att bättra sig och göra något för att förändra världen och visar att det egentligen borde vara möjligt.


Paket i brevlådan

När jag kom hem efter ett uppföljnings-/utvärderingsmöte efter konferensen idag hade det kommit ett litet paket i brevlådan. Till min stora förtjusning var det en bok. Fallen ängel av Becca Fitzpatrick. Den skall läsas snarast då jag är väldigt nyfiken.



Ljuset i tunneln

Nu har jag jobbat klart (iaf nästan). Efter snart 1,5-2 veckor med jobb hela dagarna och den senaste veckan med 15 timmars arbetsdag så är jag nästan klar nu. Har sovit en hel del nu. Känns så overkligt att det är över. Att jag nu kan vara hemma mer än den tid jag sover eller äter frukost. Det är inte så att jag tycker illa om mitt jobb, inte alls. Det vara bara lite mer krävande den här gången än jag hade räknat med.

Så nu på första gången på länge låg jag i sängen och läste i morse. Kändes så konstigt, som att det var så länge sedan. Snart ska det bli liv här inne igen. Ska fira min och makens bröllopsdag idag, sedan ska jag komma tillbaka till det normala livet igen.


RSS 2.0