Ett efterlängtat besök på biblioteket

Jag började min ledighet med att i måndags besöka biblioteket. Mycket trevligt. Lämnade tillbaka ett par böcker men fick med mig ännu fler hem.

- Charles Dickens - Oliver Twist
- William Golding - Lord of the Flies (Till Lyrans Dystopisommar)
- Frances Hodgson Burnett - Den hemliga trädgården
- Lewis Carroll - Alice in Wonderland
- John Marsden - Imorgon när kriget kom (Till Lyrans Dystopisommar)

När jag var i slutskedet av vårens tyska litteraturkurs var jag så lycklig att jag snart skulle ha tid och möjlighet att läsa böcker på svenska. Det skulle bli så skönt att inte behöva läsa allt på tyska utan kunna läsa på mitt eget språk. Tji fick jag, för när jag kom hem insåg jag att majoriteten av böckerna jag lånat var på engelska. Den hemliga trädgården skulle jag väldigt gärna läst på engelska om jag bara hade kunnat hitta den på biblioteket (den hade gått och gömt sig). Så det känns som att min åsikt om att böcker läses bäst på deras originalspråk lyser igenom här...

När jag hade funderat lite till insåg jag att alla böcker jag lånat är barn/ungdomsböcker. Detta var inget jag reflekterade över när jag lånade dem utan dem kom helt av sig själv. Dock var det bara Marsden boken som jag hämtade på ungdomsavdelningen, två böcker kom från magasinet och de två sista från den engelska vuxenavdelningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0